Yücebağ Kırsal Mahallesinde Düzenlenen Çocuk Etkinlikleri Sona Erdi

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından Mazıdağı ilçesi Yücebağ Mahallesi’nde gerçekleştirilen çocuk etkinlikleri sona erdi.

Gündem 11.09.2024 16:29:00 0
Yücebağ Kırsal Mahallesinde Düzenlenen Çocuk Etkinlikleri Sona Erdi

20.06.2024 tarihinde Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde çıkan ve rüzgarın etkisiyle Mazıdağı ilçesi Yücebağ, Şenyuva ve Yetkinler Mahalleleri’ni de etkisi altına alan yangında, çok sayıda vatandaş hayatını kaybetmişti. Mardin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Yücebağ kırsal mahallesindeki çocukların gülüp eğlenebilecekleri, güzel ve verimli vakit geçirebilecekleri “Kelekê Köyü Çocuk Etkinlikleri” çalışmasını hayata geçirdi.

Çalışma kapsamında Yücebağ Mahallesi’nde; çocuk oyunları, uçurtma atölyesi, yaratıcı drama, kukla yapımı, sinema, piknik, uçurtma etkinliği ve GEROKma-Müzik ile masal atölyesi etkinlikleri düzenlendi.
26.08.2024 tarihinde başlayan etkinlikler, GEROKma-Müzik ve masal atölyesi etkinliği ile sona erdi. Etkinlikte çocuklar, müzik atölyesinde GEROKma ekibiyle şarkılar söyledi. Ardından düzenlenen masal atölyesinde, çocuklar hayal dünyalarına yolculuk yaptı.

Yücebağ Mahallesi’nde 7 ayrı günde düzenlenen etkinliklerde, çocuklar gönüllerince eğlendi, öğrendi ve hoş vakit geçirdi.