Tarih: 17.08.2024 10:10

Zincir marketler ve gıda satışı yapan yerler denetlendi

Facebook Twitter Linked-in

Mardin Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlığı ile Mazıdağı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü işbirliğinde ilçede faaliyet gösteren zincir marketler ile gıda satışı yapılan iş yerlerine yönelik denetim yapıldı. Denetimler kapsamında zincir marketlerde raf fiyatı ile kasa fiyatı arasında farklılık olup olmadığını inceleyen ekipler, hijyen kuralları uygunluğu konusunda da işletme sahiplerine uyarılarda bulundu. Ekipler tarafından, gıda üretimi ve satışı yapan iş yerlerine yönelik de sürdürülen denetimlerde, halk sağlığının ve tüketici haklarının korunması amacıyla raf fiyatı ile kasa fiyatı arasında farklılık olup olmadığı incelendi. İş yeri açma ruhsatı ve vergi levhası denetimi de yapan ekipler, işletme sahiplerine hijyen konusunda da uyarılarda bulundu.

“Yerli malının satışı için pazarda yer açıldı”

İlçe genelinde denetimlerini sıklaştıran Zabıta ekipleri öte yandan Mazıdağı İlçesi’nde kurulan semt pazarında da denetimlerini gerçekleştirdi. Yapılan denetimlerde ilçe de yetiştirilen yerli sebze ve meyvelerin satışı için vatandaşlara pazarda yer verilerek satışlarının yapılması sağlandı.

“Ulaşıma engel olan inşaat malzemeleri için uyarılar yapıldı”

Çalışmalarına aralıksız devam eden Zabıta ekipleri, ilçe genelinde bulunan inşaatlara yönelik de denetimlerini sıklaştırdı. Yapılan denetimlerde yollarda ulaşıma engel olan inşaat malzemeleri konusunda da sorumlu kişilere gerekli uyarıda bulundular.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —